21 Ağustos 2014 Perşembe

Mirsis'in Gurmesi Süleyman Bey'den Lezzet Durakları


Mirsis Blog, çalışanlarının katkıları ile günden güne büyüyen bir platform. Tüm renkleri içerisinde barındıran Mirsis, bu renkleri sizlere yansıtmaya devam ediyor. 
Çalışanlarımızın her biri değerlidir. Bu değerler arasında Mirsis'in gurmesi olarak gördüğümüz sevgili Süleyman Bey de tabi ki öyledir. 

Süleyman Bey'in bizler için hazırladığı keşfedilmesi gereken lezzetler yazısının birinci bölümü sizlerle... Keyifli okumalar.



‘’ Öğle tatili yaklaşırken hepimizin aklındaki soru "Bugün öğlen ne yesek, nereye gitsek değil midir?" Bugünden sonra sizlere etrafımızda gidilebilecek yerleri yazacağım.
Malum Merkez ofisimiz  Ataşehir'de.. İlk olarak Ataşehir ofisimizdekiler ve Ataşehir’e ziyarete ve toplantıya gelenler için Kilisli Ömer Usta ve Gebze’de çalışanlar arkadaşlarımız için ise Tuzla Balıkçısı’nı yazacağım.

Kilisli Ömer Usta
Kilisli Ömer Usta Ataşehir Bulvarı üzerindeki bir mekan. TEM tarafından gelip Ataşehir Migros'a doğru ilerlerken sağda küre şeklinde büyük bir heykel vardır. Hah işte!! Tam onun arka tarafında..
Burası kendisini Kilisli Ömer Usta Lahmacun ve Döner olarak tanıtıyor. Pide çeşitleri de mevcut. Kapalı Et Dönerli Kaşarlı Pide yapıyorlar mesela. Ben size bugüne kadar yediğim en güzel lahmacunlardan bahsedeceğim.
Masaya oturduğunuzda kaçar tane lahmacun yiyeceğinizi söylüyorsunuz. Acılı ya da acısız olarak sipariş verebilirsiniz.
Ortaya yeşillik domates ve limonlar geliyor. Lahmacunlarınızın pişmesini bekliyorsunuz. Klasik bir pideci ya da kebapçıya gittiğinizde lahmacun nasıl gelir? Farzedelim 3 tane sipariş ettiniz hepsi üst üste birlikte gelir. En sonuncuya sıra geldiğinde artık soğumuş yumuşamış bir lahmacun yersiniz. İşte burayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği; Sipariş ettiğiniz lahmacunlar teker teker, siz yedikçe geliyor. Sıcacık, taptaze ve çıtır çıtır. Yedikçe yiyesiniz geliyor. Yanında da mis gibi bir ayran... Fiyatları da makul.
Afiyet olsun..

Tuzla Balıkçısı
Tuzla'ya hep köfte yemeye gitmiş birisi olarak değişiklik benim için. Gebze’deki arkadaşlar, yolunuz düşerse kesinlikle tavsiye edebileceğim mekan. Ufak bir girişi geniş sayılabilecek bir bahçe ve orta büyüklükte mütevazi bir salon. Tüm garsonlar güler yüzle karşılıyor ve hoş geldiniz diyorlar. Önceden rezervasyon yaptırmıştık. (Özellikle öğlenleri ve hafta sonları rezervasyonsuz gitmemekte fayda var.) Masamız hazırlanmış. Salatalara dalıyoruz. Nefis... Kek kıvamında yapılmış lezzetli mısır ekmekleri var yemeye doyamıyorsunuz. 3 araba ile geldik mekana. İlk biz geldiğimiz için garsonlar soruyor "Arkadaşlarınızı beklerken birer çay alır mısınız?". Reddiyoruz bu isteği ancak içeceklerimizi söylüyoruz. Genelde içtiğim soda limon suyu söylüyorum. Çoğu yerde sodayı bir bardağa koyup içine ince bir dilim limon atarlar. Hayır, istediğim bu değil benim. Taze sıkılmış limon suyu üzerine soda. Burada bir kapta sıkılmış limon ve soda ayrı ayrı geliyor. Kendi zevkime göre karıştıyorum. İlk izlenim çok çok iyi. Bu arada diğer arkadaşlar da geliyor. Onlarda hemen salata ve mısır ekmeklerine dalıyorlar.
Garsonumuz ilk olarak balık çorbası alıp almayacağımızı soruyor. Ben ve bir kaç arkadaş az çorba istiyoruz. Maksat tadmak. Kıvamı oldukça yerinde malzemesi bol az çorbaya uygun bir kasede geliyor çorbalar. İlk izlenimdeki olumlu düşünceler yükselmeye başlıyor. Güzel bir mekana geldik belli. Daha sonra garsonumuz ana siparişleri almak için geliyor. "Balık mı yiyeceksiniz mezelerden mi?" diye soruyor. Nasıl yani? Balıkçı değil mi burası? Aa..Sırf meze yemeye gelen de mi var? Varmış öğreniyoruz bu vesile ile. Daha önce gelen arkadaş tecrübeli, seçimleri ona bırakıyoruz. Arkadaş "Mezelerden yiyeceğiz." diyor. "Yer kalırsa balık söyleriz." Merakımız bir kat daha arttı şimdi iyi mi? Biz de sırf mezeler için gelmişiz yani. 50 den fazla çeşit meze olduğunu öğreniyoruz bu arada.
Mezeler gelmeye başlıyor. Meze dediysek söylediklerimizin hepsi sıcak balık malzemeli mezeler. İlk önce PATLICAN EZMELİ İSKORPİT geliyor. Garsonumuz herkesin tabaklarına paylaştırıyor. İşte buraya yazıyorum çoğu "benim beğendim güzeldir harikadır" diyen anlı şanlı lokantalar böyle güzel patlıcan ezmesi yapamaz. Tek kelime ile harika. Daha sonra söylemiş olduğumuz kalamarlar geliyor ortaya. Dalıyoruz resmen çünkü çok çok güzel yapılmış.
2. mezemiz KÖRİLİ KIRLANGIÇ... Köriyi bugüne kadar hep tavuk ile yemiş birisi olarak bir şok daha bende. Hep derler ya köri en çok tavuğa yakışır diye. İşte bu inanışın yıkıldığı yerdeyiz. Müthiş bir birliktelik olmuş köri ve kırlangıç birlikteliği. Merakla 3. mezemizi merakla beklemeye devam ederken kalan salatadan ve mısır ekmeğinden tırtıklamaya devam ediyoruz.
3. mezemiz SOYA SOSLU SOMON ve üzerine kesilmiş bir dilim beyaz soğan ki onun üzerine de soya sosu dökülmüş. Yani soya sosu bu kadar mı yakışır bir balığa.
4. meze biraz gecikmeli geliyor. Pişmesi biraz vakit aldı sanırım. FENER GÜVEÇ. Domatesli biberli mantarlı olarak yapılmış. Fener'i daha önce şişte yemiştim. Bu şekilde de çok güzel olmuş.
5. meze yine bir güveç çeşidi. DİL BALIKLI GÜVEÇ. Bu da çok güzel hazırlanmış. Artık doymaya başladık sanırım. Lezzetler çok güzel olmasına rağmen sıradan gelmeye başladı artık. Duralım diyoruz. Diğer çeşitleri bir sonraki seferde deneriz artık.Balığa da yer kalmadı bu arada. Balıkların tadına da bakamadık. Mezeleri bu kadar güzel yapan bir yer, balığı da süper yapıyordur diyorum içimden.
Tatlı isteyip istemediğimiz soruyor garsonumuz. Herkes doymuş. Ortaya söylüyoruz tatlıları. VOLKANİK ve DONDURMALI İRMİK HELVASI. Volkanik süper sufleye benziyor, yanardağ misali içinden çikolata sosu fışkırıyor. Çok başarılı. Tabağın etrafına top top dizilmiş dondurmaları güzel. Ancak aynı şeyi irmik helvası için  söyleyemeyeceğim. Biraz yavan olmuş.Çaylarımızı içip hesabı istiyoruz. Süper süper süper...Fiyat performans gayet iyi...

Bugün bu yazıyı yazmak için internetten biraz bilgi toplayayım mekan hakkında diyorum. Pek bilgi yok. Genelde pek bilenen bir yer değil demek yanlış kesinlikle, çünkü öğle saatinde dahi masalar doluydu belli ki internete henüz düşmemiş. :) Ancak şu bilgiye ulaşıyorum. Mekanın işletmeciliğini ve Müdürlüğünü Sezgin Okçu üstlenmiş. Aşçı başılığını da yıllarca bilinen bir otelde bu sektöre hizmet vermiş ve başarısını kanıtlamış Şef Varol Okçu yapıyor. Yemeklerin lezzetinin ve ilginç meze çeşitlerinin ardında gizem biraz olsun aralanıyor. ‘’

Süleyman Çavuşoğlu
Mirsis Bilgi Teknolojileri - Proje Yöneticisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder